Hoppa till sidans innehåll

Den nya dataskyddsförordningen


Inom studentidrotten behandlar vi en mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i register och fördela ekonomiska stöd.

En grundregel är att vi inom studentidrotten aldrig kan äga våra medlemmars personuppgifter  vi lånar dem.

Det finns dock särskilda regler för hur dessa uppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. I slutändan handlar det om att skydda enskilda personers rättigheter. För att behålla människors förtroende är det viktigt att hela idrottsrörelsen följer de regler som finns.

I samband med införandet av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har Riksidrottsförbundet tagit fram en uppförandekod  för idrotten. Målet är att skapa en enhetlig behandling av personuppgifter inom idrottsrörelsen och att förenkla den specifika information som förbund och föreningar inom idrottsrörelsen måste känna till. Uppförandekoden ska ses som ett komplement till dataskyddsförordningen och kan komma att uppdateras efter samråd med Datainspektionen.

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. 

Här hittar du dokument med information om hur vi hanterar personuppgifter inom svensk studentidrott samt mallar för föreningens arbete med hanteringen av personuppgifter. 

Har du frågor? Kontakta då generalsekreterare Cecilia Olsson på This is a mailto link eller 010-476 54 91. 

Uppdaterad: 24 MAJ 2018 15:08 Skribent: Josefin Trogen
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link