Hoppa till sidans innehåll

Studentiaden


Studentiaden är ett tredagars arrangemang där minst 8 idrotter arrangeras under samma helg, varav minst fyra av idrotterna är Student-SM tävlingar. Valet av idrotter beror på arrangörsortens förutsättningar och bestäms i samråd med SAIF. Studentiaden sanktioneras varje år av SAIF, till en av förbundets medlemsföreningar som i sin tur arrangerar Studentiaden.

Den första Studentiaden arrangerades 2005 i Uppsala av SAIF och ett flertal Uppsalaföreningar. Sedan dess har även tävlingen arrangerats i Karlstad (KAUIF), Linköping (LSIF), Täby (KTH-hallens IF), Bosön (Bosö IF), Falun (DSIF) och Växjö (VUGI). Utöver Student-SM i de olika idrotterna är Studentiaden en mötesplats där det sociala utbytet har ett stort värde. Ofta arrangeras ett flertal kringaktiviteter såsom invigning, uppvisningar, uppträdanden, bankett med mera under arrangemanget. Många studenter återkommer år efter år även för det sociala nätverket.

Behörighet för deltagande
För att få delta på Studentiaden måste man vara studerande vid eftergymnasial utbildning samt vara medlem i den studentidrottsförening som deltagaren representerar.  Endast föreningar som är anslutna till SAIF får representeras i av SAIF sanktionerade tävlingar. Tävlingsdeltagarna får under en och samma tävling endast representera en förening. 

Syftet med Studentiaden är att:
*
Främja och utveckla tävlingsverksamheten mellan universitet och högskolor i Sverige.
* Erbjuda ett arrangemang av hög kvalitet för deltagare på alla nivåer.
* Skapa sociala nätverk och erfarenhetsutbyte mellan svenska studenter.

Studentiaden ska genomsyras av gemenskap och glädje bland tävlingsdeltagarna.

Ansöka om att arrangera Studentiaden
Ansökan om att arrangera en Studentiad ska vara SAIF tillhanda senast den 1 mars året innan. Ansökan skickas till: This is a mailto link

Du hittar mer information på Studentiadens egna hemsida här.

 

Uppdaterad: 13 APR 2018 12:17 Skribent: Josefin Trogen
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link