Hoppa till sidans innehåll

Student-SM


 

Student-SM lockar varje år totalt cirka 800 -1000 studenter från hela Sverige, som alla kämpar för att ta hem titeln ”svensk studentmästare” i respektive idrott. Student-SM erbjuder förutom rafflande tävlingar även erfarenhetsutbyte, glädje och gemenskap bland deltagarna.

Student-SM riktar sig till idrottare på alla nivåer. Tävlingarna avgörs i dam-, herr- samt mixedklass och är öppna för alla studenter som är medlemmar i en SAIF-ansluten förening. För att en tävling skall bli Student-SM klassat så måste deltagare/lag från minst fyra olika studentidrottsföreningar delta per klass.

Under Student-SM delas RF-mästerskapsmedaljer ut för guld, silver och brons placeringar, samt att vinnaren får en Studentmästar T-shirt!

Behörighet för deltagande
För att få delta på Student-SM måste man vara studerande vid eftergymnasial utbildning samt vara medlem i den studentidrottsförening som deltagaren representerar. Tävlingsdeltagare ska vid tävlingen kunna styrka att de är studerande vid svensk eftergymnasial utbildning samt styrka medlemskap i den idrottsförening som de representerar. Endast föreningar som är anslutna till SAIF får representeras i av SAIF sanktionerade tävlingar. Tävlingsdeltagarna får under en och samma tävling endast representera en förening.

Syftet med Student-SM är att:
*
Främja och utveckla tävlingsverksamheten mellan universitet och högskolor i Sverige.
*Erbjuda ett arrangemang av hög kvalitet för deltagare på alla nivåer.
* Skapa sociala nätverk och erfarenhetsutbyte mellan svenska studenter.

Ansöka om att arrangera Student-SM
Ansökan om att arrangera en Student-SM ska vara SAIF tillhanda senast den 1 mars för kommande höst eller 1 oktober för kommande vår. Ansökan skickas till: Adam Stigborn. Ansökan görs via en separat mall som du finner här. 

Dokument:

Uppdaterad: 13 APR 2018 12:16 Skribent: Cecilia Västgård

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link