Hoppa till sidans innehåll

Varför ska idrottsföreningar delta i Pridetåget?

13 JUN 2017 09:00
Sommaren är här och med det Pridetåg och -festivaler runtom i landet, men varför ska man som idrottsförening vara med i Pride?
  • Uppdaterad: 17 AUG 2017 11:56

Riksidrottsförbundet samordnar svensk idrotts deltagande i Stockholm Pride, men om det känns för stort eller långt iväg så finns det många andra, lokala, Pridetåg som föreningarna kan delta i. 

"Att gå i Pridetåget är en manifestation för att din idrott välkomnar alla. Ett viktigt ställningstagande i linje med svensk idrotts arbete mot 2025. Det är dessutom väldigt kul att gå i tåget!" skriver Riksidrottsförbundet på svenskidrott.se. Genom att gå i Pridetåget visar ni att er förening står upp för allas lika värde och att alla människor är välkomna att idrotta hos er.

Svensk idrott befinner sig just nu i en förändringsprocess där man identifierat ett antal områden som arbetet ska fokuseras på fram till år 2025 (läs mer om Strategi 2025 på strategi2025.se), där en del är att skapa en inkluderande och normmedveten idrott, en idrott som välkomnar alla människor både i träningshallen, styrelserummet och föreningen i stort. Genom att aktivt delta i Pridetåget och visa upp er idrott, visar ni att ni står upp mot de typiska normerna som finns inom många idrotter och kan på så vis locka fler till er förening.

Vill ni delta i Stockholm Pride? Kontakta Josefin på This is a mailto link för mer information om tid och plats när det börjar närma sig. Det går också bra att hålla utkik på vår hemsida och våra sociala medier efter detaljer, och sedan bara dyka upp på plats. 

Här finns material för att bjuda in era medlemmar att delta i Stockholm Pride:

Inbjudan till Pridetåget för svensk idrott

Nedladdningsbar bild

Nedladdningsbar bild 2

Skribent: Josefin Trogen
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link