Hoppa till sidans innehåll

Träna tillsammans på Alla hjärtans dag

12 FEB 2018 14:24
Alla hjärtans dag väntar runt knuten och varför inte passa på att ta med din partner, kompis, syskon, förälder eller kollega och träna tillsammans? Här får du lite inspiration på aktiviteter att göra!
  • Uppdaterad: 12 FEB 2018 14:38

Det blir både lättare och roligare att ta sig iväg om en vet att någon väntar. Dessutom kan en prata lika bra i träningssalen eller -spåret som på ett café, en restaurang eller hemma i soffan. Ta del av tipsen nedan så hittar du garanterat en aktivitet som passar! 

  1. Testa på någon ny idrott eller träningsform så som badminton, padel, squash, simning, ridning eller något annat som ni inte brukar göra. Många studentidrottsföreningar erbjuder drop-in-aktiviteter till en låg kostnad som är öppna för alla (eller åtminstone för alla studenter). Där kan ni oftast även testa de klassiska lagidrotterna som fotboll, innebandy, basket, osv tillsammans med ett gäng andra människor.   2. Ta en promenad eller joggingtur, hyr skidor eller skridskor och åk en tur. Ni hinner prata och umgås, ni får frisk luft (och kanske lite solsken om ni gör det dagtid) och varför inte lyxa till det med lite varm choklad som paus? Om ni vill göra det lite spännande - testa ta en tur i skogen med pannlampa när det blivit mörkt!  3. Gå på någon form av gruppträning, till exempel en dans- eller aerobicsinspirerad klass, det kanske inte ger er så mycket möjlighet att prata under passet men om ni testar något ni aldrig testat innan så kommer ni garanterat få många skratt och ha saker att prata om efteråt!  4. Gå på gymmet och turas om att välja övningar att göra, eller gör parövningar som skottkärran, benböj med kompis, dubbelhunden, osv. Testa att göra övningarna med ett upplägg som ni inte brukar köra, till exempel som intervaller av något slag eller med någon twist. 

Inte sugen på att träna med någon? Strunta i det och träna då själv - med och för ditt eget hjärta! 

Skribent: Josefin Trogen
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link