Hoppa till sidans innehåll

Studentidrottare på simläger

28 NOV 2016 14:15
I helgen arrangerade Teknologkårens Idrottsförening ett simläger för sina medlemmar tillsammans med simsektionen i Linköpings Universitets Akademiska Idrottsförening och simsektionen ”Uttrarna” från Chalmers Studentkårs Idrottssällskap.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2018 09:42

Sammanlagt 25 deltagare från de tre föreningarna deltog i lägret som ägde rum i Borås. 

Anledningen till att vi valde att åka iväg istället för att arrangera ett läger på hemmaplan var för att vi ville skapa gemenskap och att alla skulle få åka iväg. Om vi hade arrangerat lägret i Lund hade det funnits en risk att våra medlemmar bara hade varit med ibland och åkt iväg på annat mellan passen. Nu blev det äkta lägerkänsla där alla var tillsammans hela helgen”, säger Angelica Persson från Teknologkårens IFs simsektion som var ansvarig för att arrangera lägret.

Idén till att arrangera ett läger kom från Teknologkårens Idrottsförening som även var huvudarrangörer och skötte alla bokningar och ekonomin. Syftet med lägret var att skapa ett mervärde för sina medlemmar, att skapa en bättre gemenskap med andra simsektioner inom studentidrotten och att locka fler till att bli engagerade i föreningen. ”På våren är det Student-SM i simning, men vi kände att det saknades någonting på hösten, vi behövde något kul att se fram emot och som kan tagga våra medlemmar lite då också. Då kom vi på idén att arrangera ett simläger, det är ganska vanligt om man är aktiv inom simning. Jag tog kontakt med Martin i Uttrarna och Johanna i LiU AIF simning, och det visade sig att Linköping också pratat om att de ville ha ett läger. Vi har ju redan Student-SM som skapat en kontakt mellan föreningarna, så det var bara kul att få göra ytterligare en sak tillsammans och stärka broarna mellan oss ännu mer”, berättar Angelica.

Under lägret tränade deltagarna tre olika pass i bassängen; ett på fredag, ett på lördag och ett på söndag. Resten av tiden hann de med lära-känna-övningar, pizza- och filmkväll, en förmiddag på höghöjdsparken UpZone i Borås samt en sittning på restaurang. Dessutom fanns många möjligheter till erfarenhetsutbyte och diskussioner om allt ifrån simning till hur träningarna arrangeras och hur styrelsen fungerar. Och självklart – när det blir dags för nästa läger. ”Höghöjdsparken var helgens huvudaktivitet förutom simningen. Den var suverän när vi var många, det fanns olika nivåer så det passade alla. Man fick en chans att bonda med de som var närmast en på banan, även om de kom från andra föreningar, samtidigt som man hela tiden såg alla andra”, säger Angelica.

Deltagarna bodde under helgen i äkta lägerstil på medtagna luftmadrasser i ett klassrum på Erikslundsskolan i Borås, som ligger bra i förhållande till både simhallen och UpZone. Transport, boende och alla aktiviteter finansierades tack vare Idrottslyftet, och anmälningsavgiften från deltagarna gick till maten. På fredagskvällen, efter första simträningen, tog de in alla luftmadrasser i ena klassrummet och startade en film på projektorn som de hade med sig samtidigt som de åt pizza, en aktivitet som tydligt symboliserar deras största lärdom från helgen; ”Det är enklare att organisera än vad man tror. Det krävs inte så mycket – lite god vilja och samarbete mellan föreningarna så går det ihop. Det behöver inte alltid vara så komplicerat”.

 

Hur gick det då?! Jo, helgen blev lyckad och såväl deltagare som arrangörer var mycket nöjda. ”Alla verkade supernöjda och pratade redan på lördag kväll om hur fort tiden gått och när vi skulle ses nästa gång, Student-SM i april kändes alldeles för långt bort”, avslutar Angelica.

Vill ni också arrangera ett läger eller liknande arrangemang? Här får ni tre tips från arrangörerna:

  • Dra i era kontakter, kolla med andra föreningar och bolla idéer.
  • Tänk enkelt – tänk att det bara ska vara kul!
  • Bara gör det, det är värt det i slutändan!

För ytterligare information eller frågor, kontakta:
Angelica Persson, projektansvarig, 073-420 15 75, This is a mailto link

 

Om Teknologkårens Idrottsförening

  • Antal medlemmar: 400, 35 stycken i träningsgruppen för simning
  • Antal idrotter: 7 (fotboll, innebandy, hockey, simning, squash, uniball, hockeybockey)
  • Om föreningen: Teknologkårens IF är en förening som är öppen för alla. De erbjuder i första hand motionsidrott för dam och herr, men har ändå en relativt hög nivå på många av sina aktiviteter. Herrlaget i fotboll spelar i division 5.
  • Teknologkårens IF har en övergripande styrelse ”Stor-TIF” och några mindre styrelser för vissa av de enskilda idrottssektionerna.
Skribent: Josefin Trogen
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link