Hoppa till sidans innehåll

Studentidrottare arrangerade spökboll

01 NOV 2016 19:12
I sann halloween-anda anordnade Idrottssektionen på GIH Örebro spökbollsturnering för stadens invånare i söndags, i samarbete med Örebrokompaniets ”Spökstaden”.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2018 09:42

Spökbollen bestod av såväl öppet spel som turnering för barn och vuxna och var en av många aktiviteter under ”Spökstaden” – en vecka fylld av spökliga och läskiga aktiviteter, arrangerat av Örebrokompaniet. I vanliga fall anordnar Idrottssektionen aktiviteter för studenterna på GIH Örebro men detta arrangemang – både det öppna spelet och turneringen – var öppet för alla oavsett ålder, sysselsättning och liknande. Samarbetet mellan Idrottssektionen och Örebrokompaniet uppkom då Örebrokompaniet efterlyste någon som kunde stå för arrangerandet av spökbollen och Idrottssektionen nappade. ”Det var roligt att få göra något utanför universitet, få testa på att anordna något annat”, säger Frida Svensson, ordförande i Idrottssektionen GIH Örebro och ansvarig för spökbollen. 

Det var Idrottssektionen som stod för arrangerandet av själva spökbollen; anmälningar, spelschema, att ordna spelplanen, osv. Frida berättar att det blev ett roligt och lyckat arrangemang där totalt ungefär 50 personer – både barn och vuxna - deltog.

Spökboll, Örebro. Foto: Jonas Carlsson
Båda bilderna i inlägget är fotograferade av Jonas Classon på Örebrokompaniet.

Är ni i er förening intresserade av att skapa liknande samarbeten eller genomföra ett liknande evenemang? Idrottssektionens ordförande Frida tipsar:

  • Var på hugget och visa intresse. Tveka inte utan ta chansen och hoppa på det som erbjuds.
  • Om inga erbjudanden ges – leta själv upp möjligheter till samarbete. Samarbete skapas mellan två aktörer, så arbeta aktivt för att hitta organisationer eller företag att samarbeta med på olika sätt.
Skribent: Josefin Trogen
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link