Hoppa till sidans innehåll

Nyanlända deltog i ÖSIS Studentstafett

31 MAJ 2017 16:55
När ÖSIS – Östersunds Studenters Idrottssällskap – skulle arrangera Studentstafetten för andra året i rad för några veckor sedan, valde de att bjuda in löpargruppen Inlöparna som är en del av organisationen Hej Främling!.
  • Uppdaterad: 17 AUG 2017 11:56

Hej Främling! är en organisation som arbetar för att inkludera nyanlända och asylsökande i samhället genom olika aktiviteter. Tre lag, totalt nio personer, deltog från Inlöparna i stafetten som innehöll löpning och cykling vid skidstadion i Östersund och lockade totalt cirka 30 personer.

Varför valde ni att bjuda in Inlöparna till Studentstafetten?

”Vi tänkte att det skulle vara kul att inkludera fler i vår åldersgrupp även om de inte är studenter och att det skulle vara trevligt både för studenterna och de nyanlända att umgås med och lära känna nya människor. Dessutom tänkte vi att en sådan här sak kan visa att vi är mer lika än vad vi tror, även om man har olika bakgrund. Idrott är för alla! Vi hoppas att sådana här arrangemang kan bidra på något sätt till att de nyanlända känner sig välkomna och inkluderade i samhället.”

Har ni något tips till den förening som vill göra något liknande?

”Var inte rädd för att ta kontakt!  Även om de inte har möjlighet att delta vid just det tillfället, kommer de bli glada för inbjudan.”

 

Vill ni också göra ett projekt för nyanlända eller utbytesstudenter?

Läs mer om och sök pengar från Etablieringsstödet senast den 25 juni! 

Skribent: Josefin Trogen
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link