Hoppa till sidans innehåll
  • IMG_3928Foto:
  • IMG_4028Foto:
  • IMG_3843Foto:
  • IMG_3844Foto:

Föreningssamarbete - LNU Cup

07 DEC 2016 11:54
Ett universitet, två campus, två studentidrottsföreningar och en önskan om en bättre sammanhållning mellan föreningarna. Det var grunden till samarbetet mellan FIKS och VUGI som nu årligen arrangerar LNU Cup för studentidrottare i de båda städerna.
  • Skapad: 07 DEC 2016 11:54

I början av november arrangerade FIKS (Föreningen Idrottsliga Kalmarstudenter) i samarbete med systerföreningen VUGI (Växjö Universitets Gymnastik- och Idrottsförening), Kalmar kommun, Kalmar GF Drill och Smålandsidrotten, LNU Cup - en endagsturnering för studenter i fotboll och volleyboll. Turneringen finansierades med sponsorer och projektbidrag från Kalmar kommun samt genom Idrottslyftet. Hela 150 deltagare - 13 lag från Kalmar och åtta lag från Växjö - deltog i turneringen som i år hölls i Kalmar. 

Förra året startade FIKS och VUGI ett samarbete där det beslutades om att värdskapet för turneringen skulle ske vartannat år. Både FIKS och VUGI är föreningar från Linnéuniversitetet (LNU) men lokaliserade på olika campus i olika städer. Syftet med turneringen var att skapa en bättre sammanhållning och gemenskap mellan Linnéuniversitets två campus. Angelica Noble är vice ordförande och eventansvarig i FIKS, och styrde, tillsammans med en projektgrupp, evenemanget, som blev väldigt lyckat.”Det blev en mycket lyckad dag och en uppskattad turnering", säger hon och fortsätter: "Det största problemet är egentligen att få folk att vilja ställa upp ideellt tyvärr."

I dagsläget finns inga andra konkreta samarbeten mellan föreningarna, men önskan finns... "Vi har lösa planer på flera olika samarbeten under de kommande åren", säger Angelica Noble. 


Angelicas tips för ett lyckat arrangemang och samarbete: 

  • Börja i god tid
  • Ta hjälp av lokala aktörer. Det finns ofta goda möjligheter till samarbete då föreningen ofta har ett större kontaktnät än man först inser.
  • Prata med varandra och era medlemmar. Vad är folk intresserade av? Hur mycket får ett eventuellt samarbete kosta? Hur mycket tid finns det egentligen och hur många är villiga att hjälpa till? 

 

Om FIKS

Medlemsantal:
ca 240 st
Idrotter: innebandy, basket, klättring, bordtennis, löpning, volleyboll, fotboll och badmintion.
Om föreningen: FIKS startade år 1993 och är en intresseförening under Linnéstudenterna. Föreningen erbjuder motionsidrott och drivs ideellt av engagerade studenter. Samtliga aktiviteter bedrivs i universitetets sporthall, Arena Akademium.

OM VUGI

Medlemsantal:
ca 2850 st
Idrotter:
Gymnastik, Innebandy, Volleyboll,
Om föreningen:
VUGI är en ideell förening som startades 1968. De erbjuder motionsidrott inom innebandy, basket, badminton, fotboll, volleyboll, beachvolley, dykning, klättring, skridskor, frisbeegolf, gruppträning och gym. Aktiviteterna bedrivs i Olympens träningscenter.

Skribent: Josefin Trogen
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link