Hoppa till sidans innehåll
Foto: LiU-loppet Facebook

LiU-loppet

25 APR 2017 14:30
Idag arrangeras för tolfte gången LiU-loppet i Linköping som är ett samarbete mellan fyra av studentidrottsföreningarna vid Linköpings Universitet: LiU AIF, LiTHe Vilse, LiTHe Syra och Campushallen/LSIF.
  • Uppdaterad: 17 AUG 2017 11:56

Loppet arrangeras två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten, och består av 5 och 10 kilometer i dam-, herr- och lagklass. Bansträckningen har varierat under åren, men start och mål är alltid utanför Campushallen och den närliggande Vallaskogen med motionsspår utnyttjas. I Vallaskogen finns dessutom en brant backe som är känd som Vallabacken. Där har man skapat ett speciellt pris för den som kommer först upp för backen och tar med sig en läskback hela vägen till mål.

Samarbetet kring loppet sköts av en arbetsgrupp med personer från alla fyra föreningarna, där man bland annat använder sig av en Dropbox med alla viktiga dokument. En körordning för vad som behöver göras och av vem finns och tack vare att loppet arrangerats elva gånger redan finns tydliga dokument och rutiner för arrangemanget. Campushallen som har sin egen träningsanläggning står till exempel för tält, musik och el medan de andra föreningarna ansvarar för sådant som bansträckning, förcyklist, och mycket annat.

Loppet är öppet för alla, men riktar sig framförallt mot studenter. Och det är populärt! Till årets lopp är 383 löpare anmälda, vilket blir deltagarrekord om alla kommer till start. Vid loppet i höstas var det till exempel ”bara” 299 stycken som gick i mål. ”Det känns riktigt kul med så många anmälda! Nu hoppas vi bara att folk dyker upp trots snöovädret som Linköping bjudit på idag…” säger Pia.

Tips till er som vill göra liknande samarbeten:

  • Underskatta inte tekniken! Använd Dropbox eller något annat liknande verktyg för att arbeta med delade dokument: det finns många som är helt gratis och som tillåter er att arbeta i samma dokument från olika datorer eller ställen. Skapa en Facebook-grupp (eller liknande) för att kommunicera när ni inte har möte.

  • Gör en tydlig planering och tydliga körordningar och dokument så alla vet vad som gäller och vem som gör vad, speciellt om ni siktar på ett långsiktigt samarbete eller återkommande arrangemang.

  • Utgå från vad varje person eller förening är bäst på eller har tillgång till. Det är ju kombinationen av de olika kompetenserna och erfarenheterna som gör ett samarbete bättre än enskilt arbete!
  • Börja smått. Tänk att något är bättre än inget.
  • Sätt upp mål med vad ni önskar uppnå.
  • Utvärdera, det ger möjlighet till förbättringar till nästa gång.
  • Dokumentera, både i text vad som planeras och hur det blev efteråt samt även i foton och filmer.
  • Använd sociala media.

  • Ha kul och beröm varandra!För mer information, se liuloppet.se eller kontakta This is a mailto link 

Skribent: Josefin Trogen
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link