Hoppa till sidans innehåll
  • DSC_0247Foto:
  • DSC_0251Foto:

Fotbollsturnering med HKIF

09 MAJ 2017 09:00
Under söndagen arrangerade HKIF (Högskolan Kristianstad Idrottsförening) en fotbollsturnering utomhus där även systerföreningen KIDS (Karlskronastudenternas Idrottssällskap) deltog med ett lag.
  • Skapad: 09 MAJ 2017 09:00

Åtta lag - varav ett från Karlskrona - deltog i turneringen. Intensiva, spännande matcher och en varm vårsol kännetecknade dagen som vanns - efter straffar - av Karlskronalaget Elastico Elite med ett mål mot ett av HKIFs lag B for Black.

Tanken med turneringen var i första hand att ordna en turnering för föreningens medlemmar, men man bestämde sig sedan för att även bjuda in andra föreningar genom Facebookgruppen "SAIF - Executives group" där styrelsemedlemmar och förtroendevalda i studentidrottsföreningar kan diskutera och kontakta varandra. KIDS nappade då på inbjudan och välkomnades att delta i turneringen.

Några viktiga lärdomar som föreningen tar med sig till nästa gång de ska arrangera ett liknande event är att tänka på allt det andra som det kan innebära att bjuda in andra föreningar - speciellt om de kommer långt bortifrån: sovplatser, tydligare instruktioner på hur man hittar till spelplatsen, tidsplan (både planeringen av den och att försöka hålla tiden) samt att ha tydliga checklistor inför och under eventet. Vid söndagens turnering saknades till exempel västar till de matcher där lagen hade samma färg på tröjorna vilket innebar att de tvingades åka iväg och köpa sådana i sista sekund, något som gjorde att spelschemat rubbades och försenades lite. Vissa lag fick då spela flera matcher i rad utan vila och hela turneringen slutade drygt en timme senare än planerat - inga problem denna gång men en viktig lärdom till kommande event, om någon förening till exempel skulle ha ett tåg att passa.

Vilka positiva saker finns det då med att bjuda in andra föreningar till turneringar? Såhär säger HKIF: "Det positiva med att bjuda in andra föreningar är att man kan skapa nya kontakter mellan föreningarna och det kan bli en större utmaning för deltagarna då de får möta någon som de aldrig spelat mot förut och inte har en aning om hur bra han eller hon är". 

Skribent: Josefin Trogen
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link