Hoppa till sidans innehåll

5 tips för en lyckad överlämning

04 APR 2017 09:00
LiU AIF är en av studentidrottsföreningarna på Linköpings Universitet. Med en alliansstyrelse och sju mindre styrelser för respektive idrott är de nästan experter på styrelsearbete. Här ger de sina 5 bästa tips för en lyckad överlämning!
  • Uppdaterad: 09 APR 2018 14:34

1. Skriv testamenten där den avgående styrelsemedlemmen skriver ned tips och bra saker att veta om den specifika posten. Vi har även lathundar för många av de rutinuppgifter som sker under året för att det ska bli lätt att kunna göra rutinuppgifter på liknande sätt som tidigare.

2. Ha en kortare ”överlämningsperiod” där den avgående och den nya styrelsemedlemmen går på möten tillsammans, så det inte blir att överlämningen sker över natten! Vi har även en gemensam kickoff där alla avgående och nya stryrelsemedlemmar är med och lär känna varandra bättre.

3. För att undvika att det blir allt för mycket kunskapstapp vid utbytet av styrelse byter vi ut hälften av våra styrelsemedlemmar under hösten och hälften under våren. Vår vice ordförande och ordförande är även samma post – det vill säga att man först sitter som vice ordförande en termin och sedan som ordförande i en termin. Detta för att det inte ska bli allt för lång startsträcka för den nya ordföranden.

4. De avgående styrelsemedlemmarna i vår förening finns alltid som stöd och support under terminen(och även längre än så), om det skulle vara något som den nuvarande styrelsen undrar över ska de alltid kunna höra av sig till tidigare medlemmar. En gång styrelsemedlem – alltid styrelsemedlem!

5. De som tidigare varit aktiva i föreningen har ofta många tankar om hur man kan driva vidare föreningen – dra nytta av det! Vi har en så kallad ”advisory board” där tidigare ordföranden kommer med tankar och idéer när styrelsen känner att det behövs. Det är ett perfekt bollplank!

 

Om LiU AIF

Medlemsantal: ca 350

Idrotter: fotboll, innebandy, simning, tennis, handboll, squash samt basket

Organisation av föreningen: Alliansstyrelsen i LiU AIF sköter det administrativa som till exempel sponsorer och marknadsföring samt kontakt med universitetet, medan varje underförening sköter det operativa med tränings- och tävlingsverksamhet. Alliansstyrelsen består av ordförande, vice ordförande, kassör, IT- och kommunikationsansvarig, marknadsföringsansvarig, näringslivsansvarig, eventansvarig, motionssamordnare samt ordförande för fotboll, innebandy och snart även simning. Motionssamordnaren är representanten för de övriga (mindre) idrotterna. En person i styrelsen - i såväl alliansstyrelsen som i underföreningarna - sitter en mandatperiod på sin post, vilket är ett år (två terminer). 

Skribent: LiU AIF
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link