Hoppa till sidans innehåll

Checklista IdrottOnline vid styrelsebyte


För att enkelt kunna administrera föreningens medlemsregister, LOK-stöd och ansökningar av Idrottslyftet är det viktigt att ni har aktuella uppgifter i IdrottOnline, svensk idrotts administrativa system.

Vid styrelsebyte rekommenderar vi att ni går igenom följande på föreningens IdrottOnline-sida.

 1. Skaffa 1-2 huvudadministratörer
  Se till att 1-2 personer i nya styrelsen får rollen som ”Huvudadministratör”. Denna roll tillsätts av Riksidrottsförbundet via nedanstående länk. Säg att ni vill ha ny huvudadministratör till föreningen och uppge namn och personnummer i forumläret nedan. Välj "akademisk idrott" som idrott.
  http://idrottonline.se/Arendeformular-forening/

 2. Huvudadminstratören tillsätter Klubbadministratörer
  Huvudadministratören kan i sin tur tillsätta ”Klubbadministratör” efter behov. ”Klubbadministratör” ger nästan exakt samma behörigheter som ”Huvudadministratör”, men kan tillsättas och tas bort av andra
  administratörer (ni behöver inte kontakta Riksidrottsförbundet för detta).

 3. Lägg in nya styrelsen som medlemmar i föreningen
  Lägg in varje person i den nya styrelsen som medlem i föreningen. Därefter tilldelar ni dem förslagsvis respektive roller ordförande, kassör, LOK-stödsansvarig och Idrottslyftsansvarig firmatecknare.

 4. Uppdatera föreningens medlemsregister löpande
  Håll föreningens medlemsregister uppdaterat genom att lägga till nya medlemmar och ta bort medlemmar som slutat i föreningen.

 5. Idrott-Online-utbildningar hos SISU Idrottsutbildarna
  Gå gärna en utbildning i IdrottOnline för att lära er grunderna. Det blir så mycket enklare och roligare när man förstår vad och hur man ska göra. Vi rekommendera alla nya styrelser att gå en utbildning! SISU Idrottsutbildarna erbjuder utbildningar och du kan söka efter utbildning nära din förening här.
Uppdaterad: 13 APR 2018 12:37

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link