Hoppa till sidans innehåll

Kommunalt föreningsstöd


Får ni något stöd av kommunen? Vet ni vilket stöd det finns att få för studentidrotten i er kommun? Kolla in er kommuns idrottspolitiska program för att se vad kommunen satsar på. Om kommunen inte har ett specifikt idrottspolitiskt program så kan det ligga under kultur och fritid. Studentidrotten är på motionsnivå och kan ske spontant på många håll vilket ligger i tiden för satsningar som görs för att öka den fysiska aktiviteten i befolkningen.

 

Ett tips på lyckat initiativ ”Aktiv hela livet” – Linköpings kommun

 I Linköping är titeln på det idrottspolitiska programmet Aktiv hela livet, vilket går i linje med idrottsrörelsens övergripande mål. Linköpings kommun ska arbeta för jämställdhet och inkludering vilket idrotten också prioriterar och där är studentidrotten ett föredöme med bland annat många mixade lagidrotter och deltagande från många olika nationaliteter genom utbytesstudenter. Ett fokusområde som kommunen har är Aktiv i en förening med inriktningen livslång idrott på bredd-, motions- och elitnivå. Kommunen ger stöd riktat mot fysisk inaktivitet, för att bedriva övrig organiserad idrott och spontanidrott samt tillgång till anläggningar och miljöer för idrott, motion och fysisk aktivitet. Detta fokusområde och de olika inriktningarna passar perfekt in på studentidrotten och därför bör studentidrotten kunna få stöd! 

 

Se länkar för Linköping kommuns idrottspolitiska program:

https://www.linkoping.se/globalassets/gemensamt/regler-och-styrande-dokument/program/final-aktivhelalivet.pdf?49ef1a

https://www.linkoping.se/contentassets/e9bccbb87c424977a7dc7822201480ae/aktiv-hela-livet---idrottspolitiskt-program-for-linkopings-kommun.pdf?4a329d

Uppdaterad: 03 APR 2018 14:51

 

Postadress:
Sveriges Akademiska Idrottsförbund
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765490
E-post: This is a mailto link